Za prethodno zagrijavanje ručne preše za ulje (cca. 7 min) i držite ga toplim tijekom rada (cca. 50 - 70 °C), koristite isporučenu bocu goriva. Napunite bocu do 80 % tekućim gorivom i koristite fitilj duljine 15 cm. Umetnite fitilj kroz otvor na poklopcu, ostavljajući oko 5 mm da viri iz poklopca, a ostatak unutar boce. Nakon što ručna preša za ulje postigne potrebnu temperaturu, postupno ulijevajte prešani proizvod u lijevak od 105 mm i upotrijebite ergonomsku ručku za izvlačenje ulja koje skupljate u isporučenu bocu.
Jednostavno pričvršćivanje na stol ne samo da osigurava stabilnost tijekom procesa prešanja, već i štedi prostor u vašoj kuhinji. Izrađen od nehrđajućeg čelika, ovaj ručni mlin za ulje također zadovoljava gastronomske standarde, što ne znači samo visoku kvalitetu izrade, već i higijenu i robusnost. Upotreba nehrđajućeg čelika također čini čišćenje lakim i temeljitim. Uklonjivi dijelovi olakšavaju higijensko čišćenje preše za ulje i pripremu za sljedeću upotrebu.